Hellfire blade

“The fire you kindle for your enemy often burns yourself more than them” -čínské přísloví

Zbraň nošená elitními vojáky Abaddonovi legie (demonlord z pod Valkenu). Dlouhý, široký a nepohodlně těžký obouruční meč . Při pevném uchopení se na obou stranách černé čepele rozsvítí nápis barvy vyhasínajících uhlíků. "Abaddon for suntsitu eta borrokatu." Po jeho pronesení se meč zahalí do pekelného ohně s výrazným zápachem síry a uděluje dalších 1d6 poškození ohněm. Po boji ve kterém byl mečem někdo zabit je 2 z 6ti šance, že oheň nositele obklopí a přiblíží ho víc k jeho budoucím vládcům:
  1. černé oči (upřený pohled způsobuje u postav s životaschopností 1 terror roll)
  2. kostnaté výrůstky na páteři, předloktí, holeních a kloubech (+2 AC, ale vyžaduje upravený armor)
  3. ostré zuby (1d4 poškození)
  4. dlouhé skřetí uši (slyší všechny modlitby v okolí 5ti kilometrů)
  5. rohy (1d6 s rozeběhem)
  6. temně rudá pleť (imunita na obyčejný oheň)
  7. zdvojené nejdůležitější orgány (imunita na kritický zásah)
  8. zakrnělá kostra křídel s ostrými bodci (neozbrojené poskození 1d4 do vzdálenosti tří metrů) - pokud padne znovu, tak se přidá i blanitá výplň (neohrabané, ale létání!)
  9. fialová krev (+1d8 životů, imunita na nemoci)
  10. ocas (chápavý)
(když něco padne podruhé, tak to ignorujte a házejte dál) Po kompletní proměně získá čepel schopnost 3x denně zapálit někoho do vzdálenosti 30ti metrů  (2d6 zranění, záchranný hod za půlku) Každý z Abaddonových generálů tě může při osobním setkání přizvat do služby. Pokud hodí na desetistěnce stejně nebo míň než je počet tvých démonských mutací, tak nedokážeš odmítnout. Od té chvíle ho nemůžeš vlastní rukou zabít a splníš každý jeho rozkaz.

Žádné komentáře:

Okomentovat