Kanibalové

“If you can't feed a hundred people, then just feed one.” -Mother Teresa

Prastará kletba, uvržená na lidstvo za jeho hrabivost a hladovost, způsobuje, že kanibalismus má léčivé účinky, je velmi návykový a nutí k dalšímu vraždění.

Jedna porce lidského masa doplňuje 1d8+1 životů.

Kdo třikrát v jednom týdnu pojí maso z člověka, stává se závislým. Získá imunitu na nemoci, velmi zvýšený práh bolesti, 2d6 bonusových životů ke svému maximu, přestává stárnout a všechny záporné fyzické vlastnosti se mu zvýší na průměrné. Po týdnu bez masa začíná ztrácet rozum (každý den záchranný hod) a útočí na kohokoli v dohledu.

Kanibalové v císařství se vyskytují zejména v těchto dvou podobách;


Bohatí šlechtici v dostatečně velkých městech, kteří si mohou dovolit každodenní lidské maso, aby si udrželi svoje zdraví a nesmrtelnost.


Kmeny kanibalů, kteří byly vyhnáni do lesů. Zdobí se krvavým malováním, piercingy a trofejemi. Přežívají v malých skupinách a přepadají karavany či vesnice.
*
pozn#1: Kanibalismus se týká jen lidí. Ostatní rasy jsou kletbou nezasaženy. Můžou se samozřejmě pojídat dle libosti, ale nepočítaje společenské potíže, se to neliší od vepřového.

pozn#2: Kanibalismus je v celém císařství zakázaný a jak civilní zákon, tak církev, ho trestá setnutím hlavy. Snaží se ho postupně vytlačit z povědomí lidí a do zapomění. Nikdo si nepřeje, aby kletba posloužila svému účelu a donutila lidsto vyhubit se navzájem.

pozn#3: Kanibalismus lze vyléčit. Je třeba dlouhé měsíce vězení bez jídla (krom občasné bezmasé stravy jen pro udržení při životě). Pacient prvně šílí, pak upadá do katatonie, a s trochou štěstí se nakonec rozkouká (a ztratí všechny s kanibalismem spojené bonusy)

pozn#4: Vedlejším efektem kletby je, že pití čerstvé lidské krve dočasně dodává odvahu a sebevědomí (imunita na všechny terror rolly, zastrašení apod.)

pozn#5: Kletba používá duši snědeného jako palivo pro svou magii. Duše tak odchází do stínopádu zraněná a šílená. Chcete-li zajistit, aby se záporák z podsvětí jen tak nevyškrábal - sežerte ho.

Žádné komentáře:

Okomentovat