Trojice bojových bratří

Po letech stížností, že štíty jsou moc dobré a obouručky či kombinace dvou zbraní se nevyplatí, se mi teď v družině sešli hned dva válečníci s obouručním mečem, tak jsem si řekl, že trocha lootu na míru neurazí...

Trojice je kniha barda Blovia Dutra popisující životy tří bratrů válečníků. Při svém tréninku v Baltei se každý ze sourozenců zaměřil na jiný styl boje s obouručním mečem a v době svého odchodu přispěl do Balteiské sbírky krvavých umění jednou novou technikou.

Bravos vymyslel "Hladový plamen"
Pokud ti při hodu na poškození obouručním mečem padne trojka, tak příštím útokem udělíš 2k4 poškození navíc.
Bravos zemřel necelý rok po ukončení svého tréninku ve velké bitvě s koboldy a draky na hraně Rudé bažiny a zasloužil se o upevnění Korvinských hranic do jejich dnešní podoby. Písně o jeho hrdinství se budou zpívat na věky.

Sartos vypiloval "Průzračný pramen"
Pokud ti při hodu na poškození obouručním mečem padne trojka, tak máš 2k4 bonus k příštímu hodu na útok.
Sartos se stal rebelem, banditou a hraničářem. Milován svými družiníky a nenáviděn celým civilizovaným světem dokázal mnoho dobra a zažil za jeden život víc dobrodružství než jiní poslechnou v příbězích. O jeho smrti nejsou informace.

Kratos ovládl "Kráčející kámen"
Pokud ti při hodu na poškození obouručním mečem padne trojka, máš proti příštímu útoku 2k4 obranu navíc.
Kratos se usídlil ve Stalearu, založil rodinu a do svého pokročilého věku bránil svou prosperující vesnici před všemi nástrahami a nebezpečími. Zemřel jako starý muž na smrtelném loži obklopený početnou rodinou.
Kniha, Trojice, obsahuje i nákresy a návody k naučení všech tří technik. Jsou ovšem protichůdné a každý válečník si musí vybrat jen jednu.

Ještě uvažuji o sepsání magických schopností jejich mečů, o kterých by se v knize taky mohlo mluvit, a rozmístit je na mapu Korvinu. Bojím se ale zbytečného powercreepu. Vrátím se k nim až podle toho, jak moc se ve hře bude Trojice líbit hráčům.

Žádné komentáře:

Okomentovat