Fantasy ceník, měna a nosnost

Nosnost
Už je to asi rok, co tenhle způsob počítání naložení používáme, a zdá se být přesně mezi dostatečně detailní a nepříliš složitý. Možná jsem ho tu někde už psal, ale pro přehled znovu:

Postava unese 10 řádků vybavení. Jeden řádek je například jednoruční meč nebo jídlo na tři dny. Obouruční zbraně zabírají dva řádky, těžké a nemotorné předměty mohou i více. Běžné oblečení se nepočítá, lehká zbroj zabere jeden, střední dva, plátová čtyři. Lehké předměty se vejdou na řádek tři (dýky, pochodně...). Drobné předměty v baleních po deseti (šípy, svitky...). Mincí se do řádku vleze sto. Přetížená postava chodí i běhá výrazně pomaleji, nemůže plavat a automaticky prohrává iniciativu na začátku boje.

Například tenhle trpaslík by měl:

  1. Obouruční ...
  2. ... sekera
  3. Kuše
  4. 10 šipek
  5. Gambeson
  6. Lamelová zbroj
  7. Deka
  8. Dýka, jídlo, jídlo
  9. Křesadlo, rybářský prut, 30 dukátů
  10. Lucerna, olej, zákopová lopatka

Mince
K tomuto není moc, co říct. Po všech diskuzích na kostce a rpgf, o tom, jak je počítání peněz zbytečné, otravné a zdlouhavé, jsem se rozhodl pro alespoň drobný ústupek; přestali jsme používat dělení na měďáky, stříbrňáky a zlaťáky. Hrajeme jednoduše s denáry.

Ceník
A teď k tomu, proč to všechno píšu - konečně jsem se doklepal sepsat pro naši domácí hru CENÍK. Kdyby jste v něm našli něco vyloženě hloupého, dejte vědět do komentářů.

Díky.

Žádné komentáře:

Okomentovat