100 Lektvarů

Náhodná tabulka konečně aktualizována; tentokrát na k100. Užijte si ji. Nám ještě nepřestala produkovat nečekané a zběsilé situace.

"Směna" trvá jednu scénu nebo deset minut.


%JménoVzhledEfekt
1-3Učňovský léčivýSvětlá krvi podobná kapalina, sladší a méně kovováVyléčí 1k8+1hp. Nezůstávají žádné jizvy, přesto nevyléčí nic, co by se nevyléčilo časem i přirozenou cestou.
4-5Mistrovský léčivýTemně rudá krvi podobná kapalina, sladší a méně kovováVyléčí 2k8+2hp. Nezůstávají žádné jizvy, přesto nevyléčí nic, co by se nevyléčilo časem i přirozenou cestou.
6Živá vodaPrůzračná, lehká, stříbně třpytiváVyléčí 3k8+3, včetně trvalých zranění jako jsou useklé končetiny či vypíchnuté oči. Zranění nesmí být starší než týden. Do jednoho týdne od skonání oživí i mrtvého.
7-8ManaModrý, přestože neprůhledný, jemné světlo prosvítáDoplní 1k4+1 many
9ZoufalstvíSlaný, silně přelouhovaný černý čajUpadáš v depresi a kdykoli pohlédneš někomu do očí, uvidíš vzpomínku, které nejvíc lituje. Trvá 24 hodin nebo do houpavé opilosti.
10ViagraModrý, hustý, hořkýVydrží celou noc.
11SmyslyOlejově duhový, silné neidentifikovatelné aromaNa hodinu několikanásobně silnější zrak, sluch, chuť a čich.
12HulkŠpenátovýPropůjčuje na dvě směny nadlidskou sílu. +2 poškození v boji zblízka.
13Falešná smrtHladina neustále vypadá jako zaprášenáNa 6+1k6 hodin usneš a vypadáš jako po smrti (žádné životní funkce)
14Falešný neživotTekutý prachUmrlčí vzhled a zápach. Na 1k6 směn si všichni nemrtví myslí, že patříš k nim. Pokud v této podobě zemřeš, staneš se nemrtvým napořád.
15SračkoidTmavě zakalený, řidší než voda, Okamžité blití a průjem
16SlimákTemně zelený s malými pulciPo kontaktu s vodou pulci vyrostou do podoby deseticentimetrových tlustých slimáků, kteří jsou hořlaví a dokáží světlem několika svící svítit 6+1d4 hodin. Také používáno k mučení; zvracení tlustých slimáků je hrozná a bolestivá zkušenost, ale většinou nenechává trvalé následky.
17MnoholičnýTmavohnědý, hnusný jako zvratkyDo lektvaru se před vypitím přidává vlas, nehet, prst nebo jiná část člověka, na kterého tě lektvar promění. Pokud nic nepřidáš, tak získáš rysy od posledního masa, co jsi jedl (prasečí nos, srst...)
18PolyglotČaj s chutí inkoustu a vůní kávyPříštích šest hodin rozumíš a plynule mluvíš všemi jazyky.
19PainkillerČervený, ovocně sladkýSnížené vnímání bolesti. Vypravěč ti nahodí 2k8+2 životů navíc a po zbytek boje potají odepisuje životy za tebe, takže svůj skutečný stav můžeš jen odhadovat.
20Max PayneRudý, stoupá z něj ledová pára, na dotek horkýAbsolutní ignorování bolesti. Planoucí valkýry tě lákají do boje (+2 útok, +2 poškození). Vypravěč ti nahodí 3k8+3 životů navíc a po zbytek boje potají odepisuje životy za tebe, takže můžeš svůj skutečný stav jen odhadovat. Trvá 20 minut nebo do konce boje.
21LehkostNamodralá voda s bublinkamiJsi o 80% lehčí, ale sílu máš pořád stejnou. Vyskočíš výš a dál, šplháš snadno, nepropadáš se, nenecháváš stopy.
22ObojživelníkZelený s kusy žab a rybPo dobu 6+1k4 směn ti narostou blány mezi prsty, žábry a druhá sada průhledných víček.
23Čtení myšlenekBílý lektvar, ve kterém vidíš své myšlenky jako v zamlženém zrcadle.Dvě směny můžeš číst okamžité myšlenky lidí v dohledu.
24OdolnostTeplý a skořicovýUdržuje stabilní tělesnou teplotu a spotřebu energie i v nehostiných podmínkách jako severský mráz nebo pouští vedro. Vydrží 1k3 dní.
25KřídlaNazelenalá voda, z otevřeného flakónu vane vítrNa jednu hodinu 1-blanitá křídla 2-opeřená křídla 3-hmyzí křídla
26Trollí žaludekOranžový, slizký a plný kamínků, kyselá vůněMáš trollí trávící trakt. Můžeš sníst cokoli a strávíš to bez problémů. Kamení, jedovaté houby, dřevo. Bez problémů.
27Trollí krevRudý, zakalený, cucky zeleného masaPříštích 12 hodin regenerace 2 životy za kolo, včetně dorůstání končetin. Přežiješ skoro všechno, smrt pouze ohněm či kyselinou. Po ukončení záchrana proti nekontrovatelným nádorům a smrti.
28FantomČerný, kyselý, tenké čtverečky jednotlivých vrstev kůžeNa 3k6 hodin neviditelná kůže. Jen maso, žíly, šlachy, kosti. Nikdo tě nepozná.
29NeviditelnostObyčejná voda, jen neviditelnáTvé tělo začně propouštět světlo. Od příštího kola jsi neviditelný. Bohužel narozdíl od čarodějného zaklínadla neviditelnosti, lektvar nezprůhlední tvé oblečení a vybavení.
30RosomákŽlutý, mléčný, krvavá vůněZ kloubů na pěstech ti vyrazí tvrdé kostnaté bodce (+1 attack, 1k6 weapon damage)
31GekonOranžový, zrna písku, listnatá vůněPísečná, flekatá a kožnatá pleť, ještěrčí tvář a schopnost lézt po stěnách jako gekon.
32ŠupinyZelený, brčálovitý, vůně mechuNa dvě směny pleť pokrytá drobnými šupinami. Obrana +2.
33ChitinBledý sliz, zásaditýKůže ti zvtrdne a popraská v tvrdý chitin. Obrana +4. Po dvou směnách chitin odpadne a nechá za sebou bolestivě zarudlou pleť (-4 do všech hodů)
34OkoSliz, rudá vláknaJedno z tvých očí vypadne z očnice, stále připojené svaly a nervy, které rostou s ním. Oko se může plazit jako had desítky metrů a ty jím stále vidíš. Za tři směny se vrátí kam patří.
35Noční viděníTmavohnědý se zeleným odleskemTvé oči se změní na bestiálně kočičí. Vidíš ve tmě.
36Zapomění minuléSvětle růžový, řidký, rychle se vypařuje.Vymaže z paměti předchozí den.
37Zapomění budoucíBleděmodrý, řidký, rychle se vypařuje.Za 24 hodin se ti z paměti vymaže těch uplynulých 24 hodin.
38SpánekVypadá jako kakao, voní medem.Na 8+2d4 hodin upadneš do hlubokého spánku. Únava i psychické vypětí, včetně jedů a nemocí, zmizí, a vyléčíš si úroveň životů. Je 1z6ti šance, že budeš mít věštecký sen a 1z6ti, že se oddělíš od těla a budeš moct několik hodin astrálně cestovat. Probudit dřív lze jen zraněním nebo pádem (inception-like kick).
39JídloBéžová hustá pasta, nechutně intenzivní chuťZaplácne většinu trávícího systému a uvolňuje energii po dobu sedmi dnů jako plnohodnotná strava.
40CharismaBílé víno, pach omamných feromonů.Nadpřirozené kouzlo osobnosti (4+1k4 hodin). Lidé opakovaně ovlivnění tvým kouzlem osobnosti mohou propadnout trvale.
41LáskaČervené víno, pach omamných feromonůUcítíš nepřekonatelný chtíč k první osobě, kterou po vypití spatříš. Trvání 1k4 dní. (je 1z6ti šance na to, že nejde o chtíč, ale lásku. V tom případě lektvar trvá dokud z tebe jeho efekty někdo nesundá)
42InsomniaTmavý, supersladký, voní jako kafe s mátouOkamžitě nahradí jednu noc spánku.
43AntikoncepceFialový, smrdí po houbách, řidký.Příštích 7 dní nelze otěhotnět.
44LazebníkVůně parfému, lehce těkavý, světle fialový1-3 Severský; všechna špína je pryč, vlasy rozčesané, vousy zastřihnuté, lehký svěží parfém. 4-6 Jížanský; to samé, jen všechny chlupy od krku dolů jsou dokonale oholené a parfém je více ovocný
45Zvířecí řečTemně rudý, s chlupy a slanou chutí.Surprise, surprise ... mluvení se zvířaty. Trvání dvě směny.
46Dračí dechNeskutečně silný alkohol, zápach spáleništěV příštím kole vychrlíš 5k6 zranění ohněm do všech v deseti metrech před sebou (záchrana za půlku).
47Žabí jazykBrčálovitý, bledá dužina a hořký.Tvůj jazyk je silný, 3 metry dlouhý, vystřelovací, chápavý a lepivý. Vydrží tak jeden den nebo dokud, ti ho někdo neusekne, pak se ihned změní do původní podoby, bez zranění.
48PaměťMosazný, mátový, ledovýPříští hodinu se ti všechno, co uvidíš natrvalo dokonale otiskne do paměti. Můžeš například prolistovat knihu a "přečíst" si ji až později.
49CestovatelPivo, které smrdí jako stáje.Kolena se ti propadnou dozadu a chodidla se změní v kopyta. Se satyrskýma nohama běžíš 3x rychleji a 3x pomaleji se unavuješ. Trvání 6+1d4 hodin.
50RychlostAzurový lektvar se stříbrnými jiskrami, zběsile proudí ve flakónu.Dvojnásobně rychlý pohyb. Nehážeš na iniciativu, namísto toho máš jeden tah na začátku kola a na konci.
51Neviditelný inkoustPurpurový inkoustPo zaschnutí zmizí, při kontaktu s alkoholem se opět zjeví.
52DvojníkRtuťovitý, neustále se snaží "rozutéct".Během jednoho bolestivého kola se rozdělíš na dva identické jedince. Po jedné směně se náhodně určí, který z vás se rozplyne.
53NehořlavostHnědý, hladina pokrytá popelem, přestože je v malém flakónu vyteče ho půl litru.Absolutní odolnost na oheň.
54ZlatoZlatý, hustý, lesklýZa 1d10 hodin vytlačíš bobek ryzího zlata v hodnotě 5k10 zlaťáků.
55MlhaHustá pára, slanáRozpouštíš se v mrak mlhy. Nic neuneseš, jsi nezranitelný obyčejnými zbraněmi a protáhneš se i klíčovou dírkou. V silném větru záchrana vs 1k6 poškození a ukončení lektvaru. Běžné trvání dvě směny.
56PodvodRůžové víno, silná sladká chuť nedokáže zamaskovat síruBěhem příští hodiny se ti jedenkrát okamžitě a dokonale zahojí zranění, které tě mělo zabít.
57MocPlný poletujících jisker.Všechna tvá kouzla mají dvojnásobný účinek, trvání nebo počet cílů. Vypravěč rozhodne.
58Třetí okoJemná whiskey s výraznou kořeněnou vůníPříští směnu vidíš jako čaroděj se Zrakem.
59MegafonDršťková polévka s mátovými listyPříští směnu máš hromový hlas a můžeš mluvit k davům nebo i celému město najednou.
60RiskSvětlá, krvi podobná kapalina, sladší a méně kovová, dřevěné pilinyNáhodně doplní nebo ubere 1k8+1 životů.
61ŠtěstíČirá voda, silné čajové aroma, na dně drobný čtyřlístekPříští směnu hážeš všechny hody 2x a bereš vyšší výsledek. Směnu potom hážeš všechny hody 2x a bereš nižší výsledek. I věci, které neovlivňuje hod mohou být ovlivněny štěstím a smůlou.
62PravdaLehký alkohol z lesního ovocePříští hodinu nemůžeš říct lež a nemůžeš mlčet, když se tě na cokoli ptají.
63RasaBarvitý tmavý mix, kyselý jako okurkyZmění rasu na 1-člověk, 2-gnóm, 3-goblin, 4-elf, 5-orc, 6-trpaslík
64Astrální projekceSilná káva, horká.Opustíš své tělo a můžeš chodit jako duch. K tělu tě váže nehmotná nit, která nesmí být přerušena.
65NetopýrSpodní těžší vrstva černá a hladina rudá a sladká.Za hrozných bolestí, praskání kostí a transformace orgánů, se změníš v netopýra lidské velikosti. Kousnutím uděluješ 1k6 zranění a stejně tolik si doplňuješ
66TeleportaceCitronový, medový, se skaženým zápachemNáhodná teleportace na nejbezpečnější místo z tvé paměti do vzdálenosti 1k20 kilometrů.
67Hadí mužKrémový, vláčný, chuť kyselejší ovesné kašePříští hodinu jsou tvé svaly, klouby a kosti pružné, kůže hladká a kluzká.
68RentgenŘidký kečup, neskutečný puchPřístí minutu vidíš libovolně skrz předměty i stěny.
69StrachČerný, lehký, zápach vyvolává strachPříští 3 směny bude tvůj pach vyvolávat děsivé iluze v ostatních. Záchrana proti panickému útěku.
70FontánaObyčejná vodaZ flakónu teče zdánlivě neomezené množství vody. Při každém použití je šance 1z36ti, že vyschne. (dvě jedničky na dvou k6)
71Vidění budoucnostiKrvi podobná tekutina, parfémová vůně, chutná jako salátMůžeš se podívat do budoucnosti jako měsíční elf.
72Šestý smyslZelený sliz, ledovýNa jeden celý den tě žádné nebezpečí nepřekvapí. V prvním kole boje automaticky vyhráváš iniciativu a automaticky uspěješ na záchranné hody související s pastmi a překvapením.
73Den navícČerný olej, šíleně pálivýVyléčí mrtvému 3k8+3 životů. Po uplynutí jednoho dne se smrt vrátí.
74Mládí/StáříDžus, přeslazená lepivá vůněExistují dvě varianty. 1-3 Jahodová omladí o 2k8 let 4-6 Grepová přidá 2k8 let věku.
75ÚkrytZlatá pára, karamelová chuťZmizíš a zjevíš na stejném místě za 1k4 směn.
76RušičkaŠedý, smrdí sírouTvoje aura, vzhled i magie vypadá v očích čarodějů s arcane sightem šedě a neutrálně. Navíc můžeš vstoupit na místa, kde by tě ochranná kouzla kvůli auře odhalila (upír do kostela např.). Proti magii máš +4 k záchraně. Trvání 1k6 hodin.
77Imunita proti magiiTekutá obsidiánová pasta, bez pachu či chutiAbsolutní imunita na magii, včetně podpůrné nebo léčivé. Nemůžeš kouzlit a nesené magické předměty dočasně nefungují. Trvání jednu směnu.
78ChaotitZářivě zelený, těkavý, štiplavý zápachNáhodná mutace 1- končetina navíc, 2- 1k10 chapadel, 3- boláky a krev jako kyselina 4- bestiální tlama na břiše 5- oči různě po těle 6- bodce po těle 7- protáhlé končetiny 8- morbidní obezita 9- obří hlava, retardace, telepatické schopnosti 10- masivní ochlupení 11- siamské dvojče 12- hoď 2x
79NábytekKakaový s vůní čerstvého dřeva a nového čalouněníNa 1k6 hodin tě promění v nenápadný kus nábytku. Tvé vybavení je uvnitř.
80RepelentNehomogení, zelenohnědýPo dobu jednoho dne pach tvého potu odpuzuje většinu přírodních predátorů.
81-83VrhacíKřehká baňka s těkavým obsahem1- 3k6 plošné zranění ohněm 2- 2k6 plošné zranění ledem 3- pára sežere všechno železo v místnosti 4- 5k6 zranění bleskem do jednoho 5- plošné odhození větrem 6- oslepení 7- uspávadlo 8- 1k10 kyselinou. Efekty všech lze zrušit nebo způlit záchranným hodem.
84VězeňDuch uvězněn bronzovou runou ve flakonu z tlustého skla1- Voják, pomůže v boji 2- Učenec, poradí 3- Džin, splní jedno přání 4- Hejno zuřivých čarodějnic, zaútočí na všechny. Duchové po směně odchází.
85SvětloFlakón z čirého broušeného křišťálu. Slabě svítí silou malé svíce.Při otevření všechno světlo unikne a na 1k8 hodin osvítí plochu čverečního kilometru.
86HledačChromová tekutinaPři vylití doteče k nejbližšímu fyzickému tajemství v místnosti (tajná místnost, past...)
87-88ZvířeHustý, žlutý, +podle variantyTrvání 5+1k4 hodin. 1-drobné bobky, myš, jeden život 2-zub, vlk 3-chlupy, medvěd, dvojnásobek životů 4-odřezky rohoviny, kůň 5-pírko, orel 6-šupina, ryba
89Trpasličí nosZlatý, vůně silného parfémuVyčmucháš drahé kovy na velké vzdálenosti.
90ZnalostiTmavý olej, vůně kůže a pergamenuNa směnu získáš znalosti světového historika a geografa.
91ŠermířTmavý olej, vůně krve, kovu a vínaNa směnu získáš znalosti šermířského místra. Bez postihů můžeš vymýšlet různé finty (nesmí být silnější než bonusový útok). Je 1z6ti šance, že si některý bojový styl zapamatuješ na trvalo.
92AntitoxinZelený čaj, silná bylinná vůně, hořkýZruší účinky libovolného jedu.
93KřehkostČirý, smrdí jako čpavekKřehké kosti a řídká krev. Všechna zranění jsou o 1k4 větší. Lze aplikovat na zbraň.
94Jed mysliOranžový gel, alkoholové aromaZáchrana proti demenci, omezená schopnost mluvit, neschopnost kouzlit, všechny psychické hody 2x a bereš nižší. Trvání 1k20 hodin. Lze aplikovat na zbraň.
95Jed tělaZkalený, žlutohnědý, zápach fekáliíZáchrana proti slabosti, omezená schopnost pohybu, všechny fyzické hody 2x a bereš nižší. Trvání 1k20 hodin. Lze aplikovat na zbraň.
96ParalýzaČirý s mnoha rudými cuckyZáchrana proti paralýze na 1k4+1 kol. Lze aplikovat na zbraň.
97Rychlý jedJako hořkokyselý jablečný džus, raději neochutnávatZáchrana proti smrti během 1k6ti kol. Lze aplikovat na zbraň.
98Pomalý jedNažloutlý, neznatelná kyselá vůně a výrazná kyselá pachuťSmrt bez záchrany. Zbývají ti tři dny života.
99EquilibriumMléčný, černobílý, vrstvy se nikdy nesmísí, bez vůně a chutiNahoď si znovu životy za všechny úrovně naráz a porovnej s nynější hodnotou. Ponech si tu, která je blíže průměným hodům.
100Grand elixirKřišťálový broušený flakón, svítivý třpyt, elegantně proudící energieBarva a trvalý efekt (1k6) 1) rudá +1 síla, 2) modrá +1 obratnost 3) zelená +1 odolnost 4) fialová +1 inteligence 5) zlatá +1 moudrost 6) růžová +1 charisma

Žádné komentáře:

Okomentovat