Ti vesničani jsou nějací podezřelí

Ne v každé vesnici se musí něco dít, ale když už potřebujete pozdržet hru vedlejším questem, hoďte si.
  1. Vesnici zužuje mor, ale nemocní jsou drženi v utajení před cizinci. Starosta nechce, aby špatná pověst kazila obchody.
  2. Všichni obyvatelé jsou duchové nuceni každou noc prožívat katastrofu, která je stála jejich životy. Fyzická mrtvá těla jsou ve studni.
  3. Postavy přicházejí v době svatebních oslav. Po chvíli přijíždí zeman a dožaduje se svého práva první noci. Pokud postavy nic nepodniknou, tak se později večer odhodlají sami sedláci a půjdou se nechat zmasakrovat.
  4. Pravidelné nájezdy banditů (aka Sedm statečných)
  5. Vesnice se hemží tajnými zemanovými muži, kteří čekají na příjezd slavného zbojníka s heslem "bohatým ber a chudým dávej".
  6. Ve městě žije slavná věštkyně. Nikdo neví, jestli je jen šarlatán nebo opravdu něco vidí, i tak ji ale navštěvuje mnoho cestovatelů.
  7. Kletba způsobuje, že mrtví vstvávají jako zombie. Vesničani nemají vůli na to své milované rozsekat na kusy, a tak zavírají nemrtvé v zabarikádovaném kostele a občas je chodí krmit.
  8. V jeskyních pod vesnicí žije líný wyvern, kterému jsou, pod výhružkou devastace a výměnou za ochranu před ostatními vetřelci, darovány lidské oběti. Nejčastěji neznámí cestovatelé.
  9. Vesničani mají nacvičenou šarádu s proroctvím o příchodu hrdinů. Ke konci večera většinou leží opilí dobrodruhové pod stolem a jejich cennosti jsou řádně uložené ve starostově tajném trezoru.
  10. Namísto Worocha vzývají zdejší lidé místní bohyni (je to jen obyčejná vychytralá, ale dobromyslná čarodějka). Daří se jim dobře, bohužel fanatiční církevní rytíři jsou už na cestě.
  11. Zprávy o útoku (1-goblinů 2-orků 3-kanibalů 4-démonů) přišli pozdě a blížící se bouře zabrání včasnému příjezdu zemanových mužů.
  12. Pravidelné upíří návštěvy (1-3 brání se jako ve Van Hellsingovi 4-6 dobrovolně vybírají dívku, která na noc otevře okno a nechá upíra napít)
  13. Starosta vypsal odměnu na bestii (nebo bestie) terorizující okolí a do vesnice se sjíždí všemožní amatérští i profesionální lovci netvorů.
  14. Překrásné až kýčovitě malebné městěčko. Staří radní zformovali tajnou skupinu, která posílá Eurynomova psa na všechny nezvané přistěhovalce (žebráky, hrubiány apod.), kteří by ohrozili zdější idylku.
  15. Ve vesnici žijí jen děti a muži. Všechny ženy drží ve svém vězení v korunách stromů lesní démon. Muži je smí jednou týdně navštěvovat a povídat si s nimi skrze trnité mříže. Démon není úplně bez duše a poskytuje vesničanům ochranu, léky, občas i potraviny.
  16. Vesnice je velice zadlužená a pokusí se přemluvit postavy k investici do nově nalezeného zlatého dolu. Žádný důl samozřejmě není a postavy se teď budou muset vypořádat s knížecími exekutory, vesničanům už nemají co vzít.
  17. Během hladomoru se někteří obyvatelé uchýlili ke kanibalismu a už jim to zůstalo.
  18. Po nedávném nájezdu orků je vesnice zničená a probíhají rozsáhlé opravy. Všem, kdo jsou dostatečně naivní, pomáhají trpaslíci, kteří si nechávají vypisovat velmi nevýhodné smlouvy.
  19. V lesích nad vesnicí bylo v řece nalezeno zlato. Zlatokopové se sjíždějí z celého kraje.
  20. Vesnice je dávno opuštěná a všichni lidé i situace, které tam postavy potkají jsou iluze - zkoušky. Anděl hledá hrdiny, kterým by svěřil důležité proroctví.

Žádné komentáře:

Okomentovat